onaja

onaja

neděle 24. ledna 2016

Domácí piškoty

Ingredience:
100 g polohrubé mouky
90 g moučkového cukru
3 vejce

Pomůcky:
Forma na makronky DELÍCIA SILICONE
Zdobička pístová DELÍCIA

Vyšlehala jsem 3 žloutky spolu s 60 g moučkového cukru. Z bílků jsem vyšlehala sníh. Do vyšlehaného sněhu jsem zašlehala 30 g moučkového cukru. No a finále, ke žloutkům s cukrem jsem přimíchala mouku a potom i sníh s cukrem. Vše jsem míchala v kuchyňském robotovi.
Na plech jsem položila formu na makronky a zdobičkou jsem doplňovala do formiček. Přibližně jedna plná zdobička stačila na jednu plnou formu. Abych předešla přelití těsta přes okraje formiček, nalévala jsem nejprve méně těsta a pak dolila podle potřeby. Těsto je velmi tekuté, proto jsem tok těsta vždy přerušila prstem.
V elektrické troubě 180 °C konvenčním programem s větrákem stačilo 7 minut, až piškoty chytly barvu. Piškoty jsem vyloupla a přemístila je vychladnout na mřížku, kterou mám od Tescomy na vychladnutí domácího chleba.

Celkem jsem upekla 85 kusů piškotů.

Piškoty jsou plošší, než jsme zvyklí. Mají křupavou kůrku a uvnitř jsou měkké. Přišly mi méně sladké než kupované, ale to jsem jen uvítala.



Žádné komentáře:

Okomentovat