onaja

onaja

neděle 28. prosince 2014

Détéčko


FARMÁŘSKÝ GULÁŠ

4 porce

800 g hovězí kližky
100 g červené cibule (1 střední)
100 g pórku (0,5-1 porek)
100 g mrkve (1 větší mrkev)
10 stroužků česneku (dala jsem 6)
5 brambor
5 lístků bobkového listu
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
100 g rajčatového protlaku (1 konzerva)
30 g sušených lesních hub
1,5 l hovězího vývaru
0,5 l kvalitního červeného vín
100 ml oleje
sůl

Sušené houby namočíme do vody.

Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji
maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme.

V pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a zarestujeme,
vložíme protlak, zarestujeme, přidáme houby a opět zarestujeme.

Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem,
vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a na větší kostky
nakrájené brambory a dusíme.